Restaurang Hjorten & Gösen

Sommar meny 2022

Förrätt

-Grillad grönsparris med brynt smörcrème, torkad äggula, saltrostade mandlar, krasse och Almnäs tegelost   
115:-

-Rökt dovhjortstartar med pickalad rabarber, rotfruktschips och örtsallad 
90:-

Varmrätt

-Moule frites (vinkokta musslor med vitlök och schalottenlök serverat med pommes frites och aioli)
185:-

-Pannstekt gösfilé med lättkokta primörer och färskpotatis samt confiterad citron, dill, forellrom och brynt smör
315:- 

-Varmrökt lax med potatis och primörsallad samt picklad rödlök och riven pepparrot 
195:-

-Tjälknöl på Sofielunds KRAV nötkött med potatis och primörsallad, friterad lök och pressgurka 165:-

-Pepparstekt ryggbiff serveras med bakad tomat -och löksallad, mildkokt vitlökscrème, rödvinssås och Sveciapotatis   
295:-

-Pulled beefburger med hotellets burgarbröd, vinägerfläsk, coleslaw och pickladrödlök samt dirtyfries med tryffelmajonnäs 
175:-   

Dinkelotto gjord på dinkel från Warbro Kvarn med bönor, lagradost, rostade frön och tryffel
165:-

-Pasta Bolognese på Sofielunds KRAV nötkött 
Hel 125:- Halv 65:-  

Dessert

-Chokladpannacotta med citroncremeux, bär och crumbles
95:-  

-Rabarber -och jordgubbskompott med vaniljkaka och vaniljglass