Restaurang Hjorten & Gösen

Á la Carte

Måndag - Tisdag 12:00-15:00


Onsdag - Lördag 12:00-20:00

Förrätt

-Grillad grönsparris med brynt smörcrème, torkad äggula, saltrostade mandlar, krasse och Almnäs tegelost   
115:-

-Rökt dovhjortstartar med pickalad rabarber, rotfruktschips och örtsallad 
90:-



Varmrätt

-Moule frites (vinkokta musslor med vitlök och schalottenlök serverat med pommes frites och aioli)
185:-

-Pannstekt gösfilé med lättkokta primörer och färskpotatis samt confiterad citron, dill, forellrom och brynt smör
315:- 

-Varmrökt lax med potatis och primörsallad samt picklad rödlök och riven pepparrot 
195:-

-Tjälknöl på Sofielunds KRAV nötkött med potatis och primörsallad, friterad lök och pressgurka 165:-

-Pepparstekt ryggbiff serveras med bakad tomat -och löksallad, mildkokt vitlökscrème, rödvinssås och Sveciapotatis   
295:-

-Pulled beefburger med hotellets burgarbröd, vinägerfläsk, coleslaw och pickladrödlök samt dirtyfries med tryffelmajonnäs 
175:-   

Dinkelotto gjord på dinkel från Warbro Kvarn med bönor, lagradost, rostade frön och tryffel
165:-

-Pasta Bolognese på Sofielunds KRAV nötkött 
Hel 125:- Halv 65:-  

Dessert



-Chokladpannacotta med citroncremeux, bär och crumbles
95:-  

-Rabarber -och jordgubbskompott med vaniljkaka och vaniljglass 
90:-





 - Min tanke kring mathantverk har alltid varit att laga mat från grunden. 

En stor stolthet är att vi tillagar och serverar endast nötkött från ägaren Rolf Lydahls egna KRAV-märkta gård, Sofielunds Gård och allt vilt vi serverar är jagat i Sörmländska skogar. Jag tycker om att se en helhet i mitt yrke och därav styckar jag allt själv och ser alltid till att ta hand om hela kreaturet. 


Vi använder oss av så mycket som möjligt från min och hotellets egna trädgård och att inte förglömma det vi kan plocka in från skogens natur. Svamp, lingon, blåbär, granskott m.m är otroligt roligt att arbeta fram fantastiska smaker med.  

 

Jag hoppas att er middag kommer smaka och varmt välkomna till oss.  


Jacob Andersson, Köksmästare