Restaurang Hjorten & Gösen
Måndagar- Torsdagar 17.00 - 20.00
Vid större förfrågningar vänligen kontakta oss
Varmt välkommen till restaurang Hjorten & Gösen
Här önskar vi dig en matupplevelse som är minnesvärd.
Menyerna förändras efter säsong och anpassas för att göras så klimatsmarta som möjligt.
Vårt kök följer säsongerna med svenska och närodlade råvaror och vår största stolthet är vårt KRAV-märka nötkött som kommer från ägaren Rolf Lydahls Sofielunds Gård som ligger strax utanför Flen.
Förrätter:
Krämig svamptoast med svamp från Sörmlands skogar
Med tryffel och riven parmesan
155:-
Bakad gös fiskad från sjön Uren
Serveras med en ostcrème med ost från Jürss mejeri i Hälleforsnäs, saltrostade mandlar, picklad gurka och örtsallad
145:-
Varmrätter:
Svamprisotto
Trattkantareller från Sörmlands skogar, tryffel, riven parmesan samt jordärtskockschips
195:-
Smörstekt Gös från den lokala sjön Uren
Serveras med potatispuré, rödvinssås, knaperstekt sidfläsk och trattkantareller från Sörmlands skogar
365:-
Hotellets krämiga fiskgryta
med gös från lokala sjön Uren, blåmusslor, räkor, rotfrukter, aioli, och tunnbrödschips
265:-
Vilt Rydberg
Klassikern Biff Rydberg på Hjorten & Gösens sätt;
Hjortkött från Sofielunds jaktmarker, friterad potatis, lök kokt i öl från Nils Oscar, senapscréme samt äggula
225:-
Desserter:
Vaniljbavaroise
Med inlagda äpplen, kolasås och crumble
125:-
Crème Brûlée
95:-