Restaurang Hjorten & Gösen

Restaurang Hjorten & Gösen



Vecka 18 


Måndag, tisdag, fredag 17.00 - 20.00


 

Vid större förfrågningar vänligen kontakta oss




Varmt välkommen till restaurang Hjorten & Gösen
Här önskar vi dig en matupplevelse som är minnesvärd.

Menyerna förändras efter säsong och anpassas för att göras så klimatsmarta som möjligt. 
Vårt kök följer säsongerna med svenska och närodlade råvaror och vår största stolthet är vårt KRAV-märka nötkött som kommer från ägaren Rolf Lydahls Sofielunds Gård som ligger strax utanför Flen.  

 



Förrätter


 

Tartar på regnbåge (asc)

Smaksatt med citron och avokado. Serveras med färskriven pepparrot, forellrom & ramslökskräm

155:-

 

 

Vit sparris

Smör-och citronpocherad vit sparris med hollandaise, rom, krutonger och brynt smör

145:-

 

 

Råbiff på hjort från Sofielunds Jaktmarker

Med sojamajonnäs, Big Ben från Jürss Mejeri & krutonger

 

Som förrätt 155:-

Som varmrätt med pommes 265:-


Varmrätter



Husets fisk-och skaldjursgryta på sörmländsk gös

Med blåmusslor och räkor (msc) i en krämig tomatgryta tillsammans med aioli & krasse

265:-

 

Smörstekt rödingfilé (asc)

Serveras med sandefjordssås, potatispuré och vårprimörer

345:-

 

Våra berömda hjortköttbullar gjorda på vilt från Sofielunds jaktmarker

Kommer med len potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka

235:-

 

Svensk ryggbiff

Serveras med friterad potatis, rödvinssås, brynt sparris och ostronskivling samt ett lite pikant N’dujasmör

395:-

 

Cannelloni

Fylld med ricotta och spenat. Kommer med en tomatsås, vårprimörer och ostronskivling

215:-




Desserter


Variation på rabarberkompott

Toppas med glass samt kryddkokt och picklad rabarber

135:-

 

 

Lakritsbavaroise

Serveras med hallonsås och bär

115:-