Restaurang Hjorten & Gösen
Vecka 18
Måndag, tisdag, fredag 17.00 - 20.00
Vid större förfrågningar vänligen kontakta oss
Varmt välkommen till restaurang Hjorten & Gösen
Här önskar vi dig en matupplevelse som är minnesvärd.
Menyerna förändras efter säsong och anpassas för att göras så klimatsmarta som möjligt.
Vårt kök följer säsongerna med svenska och närodlade råvaror och vår största stolthet är vårt KRAV-märka nötkött som kommer från ägaren Rolf Lydahls Sofielunds Gård som ligger strax utanför Flen.
Förrätter
Tartar på regnbåge (asc)
Smaksatt med citron och avokado. Serveras med färskriven pepparrot, forellrom & ramslökskräm
155:-
Vit sparris
Smör-och citronpocherad vit sparris med hollandaise, rom, krutonger och brynt smör
145:-
Råbiff på hjort från Sofielunds Jaktmarker
Med sojamajonnäs, Big Ben från Jürss Mejeri & krutonger
Som förrätt 155:-
Som varmrätt med pommes 265:-
Varmrätter
Husets fisk-och skaldjursgryta på sörmländsk gös
Med blåmusslor och räkor (msc) i en krämig tomatgryta tillsammans med aioli & krasse
265:-
Smörstekt rödingfilé (asc)
Serveras med sandefjordssås, potatispuré och vårprimörer
345:-
Våra berömda hjortköttbullar gjorda på vilt från Sofielunds jaktmarker
Kommer med len potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
235:-
Svensk ryggbiff
Serveras med friterad potatis, rödvinssås, brynt sparris och ostronskivling samt ett lite pikant N’dujasmör
395:-
Cannelloni
Fylld med ricotta och spenat. Kommer med en tomatsås, vårprimörer och ostronskivling
215:-
Desserter
Variation på rabarberkompott
Toppas med glass samt kryddkokt och picklad rabarber
135:-
Lakritsbavaroise
Serveras med hallonsås och bär
115:-