Restaurang Hjorten & Gösen
Vi har öppet
För lunch måndag-fredag 11.00-15.00
För middag måndag-lördag 17.00-20.00
Vid större förfrågningar vänligen kontakta oss
Jag heter Mattias Bierfeldt och är köksmästare här på Hotel Malmköping. Jag är född och uppvuxen inte långt härifrån – så att få laga mat just här, med råvaror från skogar, sjöar och gårdar jag har en personlig relation till, känns både meningsfullt och väldigt inspirerande.
I köket jobbar vi med hjärtat. Vi lägger stor stolthet i att låta Sörmland smaka som Sörmland ska – ärligt, rustikt och med respekt för det vi har omkring oss. Fisken kommer från våra egna vatten, viltet från jaktmarker i närheten och ostarna från Jürss Mejeri bara några mil bort.
Den här menyn är ett litet smakprov på det vi själva tycker om att äta – god mat, lagad från grunden, med gästen i fokus. Vissa rätter är klassiker vi aldrig tröttnar på. Andra har fått sin egen Malmköpings-twist. Alla är gjorda med samma omtanke.
Jag hoppas att du hittar något du tycker om – och att det smakar!
Förrätter
Kantarelltoast
Med kantareller från Sörmlands skogar smaksatt med Sörmlands Ädel från Jürss Mejeri i Hälleforsnäs, serveras på smörstekt brioche & toppas med löjrom
145 kr
Carpaccio av KRAV-märkt oxfilé från Sofielunds Gård
kommer tillsamamans med en ostcrème av
Änglunda ost från Jürss Mejeri, chips av
gulbeta, Riven Big Ben från Jürss och
rågbrödskrutonger
155 kr
Varmrätter
Färsk pasta i ostsås
Serveras med smörstekt svamp, salvia &
rostade hasselnötter
225 kr
Rimmad hälleflundra (ASC)
Serveras med knaprigt rökt fläsk,
örtspräckt vitvinssås, potatispuré &
höstprimörer
385 kr
Burgaren
Av KRAV-märkt nötkött från vår gård,
serveras på rostat briochebröd, Änglunda,
krispig sallad & rödlök. Kommer såklart
med krispiga pommes & dipp
245 kr
Rosastekt Sörmländskt Höstlamm
Lammentrecôte som kommer med
höstprimörer, persiljerotspuré,
hasselnötspesto & rödvinssås
275 kr
Dessert
Wilmas hemgjorda blåbärsglass
Bottnas med sockerkaka smaksatt med
rom
125 kr